header-icon
כל מה שכדאי לדעת על גילוי מרצון

מה זה גילוי מרצון? למי זה מיועד? איך עובד התהליך ומאיפה מתחילים?

רשות המיסים מאפשרת להצהיר על הון והכנסות שטרם הוצהר עליהם קודם, בתנאים מסוימים. בתהליך של גילוי מרצון מדווחים בעלי ההכנסות עליהן מבלי להיות חשופים להליך פלילי נגדם.

המטרה של רשות המיסים היא לקבל מס על כל הכנסה. הרשות מסתמכת על הצהרות האזרחים כשהיא קובעת את גובה המס וכשיש לה חשדות להעלמה היא פותחת בחקירה. המשאבים מוגבלים והמטרה של הרשות היא להצליח לגבות את המס ולא להעניש אנשים ומכאן נוצר הליך גילוי מרצון שמאפשר להתוודות על ההכנסות וההון במלואו מבלי להיות חשופים לאישומים פליליים.

למי מתאים הליך גילוי מרצון?

ההליך דורש מהאנשים להצהיר על הכנסות וכספים עליהם לא שילמו מס בעבר. יכולות להיות סיבות שונות לעשות זאת וביניהן הרצון להתוודות על הכספים ולהימנע מחקירה עתידית. בגילוי מרצון כל הצדדים מרוויחים משהו – רשות המס מקבלת עוד כספים במינימום משאבים מצידה והמגלים מוגנים מהליך פלילי וחקירות.
בשנים האחרונות היכולת של רשות המיסים לחקור כספים שנמצאים מעבר לים או שהועלמו בארץ עלתה ואיתה מידת ההתראה. משכירי דירות, קבלנים, בעלי עסקים בחו”ל ואחרים יכולים לבצע גילוי וזאת בשלושה תנאים:

• לא מתקיימת חקירה בעניין

הרעיון העומד מאחורי ההליך הוא להימנע מחקירה. אם רשות המיסים כבר התחילה בחקירה לא ניתן לבצע גילוי מרצון. כל המטרה של הרשות היא לחסוך את משאביה ועל בעל הכספים וההכנסות להתוודות מרצון ולא כשגבו צמוד לקיר והוא מבין שכנראה בקרוב יחשפו את המידע עליו.

• ישנה נכונות לחשוף את כל ההכנסות

גילוי מרצון הוא הליך מחייב והוא כולל חשיפה של ההכנסות מכל הנכסים, מהארץ וחו”ל. יש לבוא אל התהליך עם נכונות לחשוף את ההכנסות ולשתף פעולה עם הרשויות. הכרחי לדעת כי כל עוד ידווחו רק חלק מההכנסות הרשות יכולה לבטל את הגילוי ולפתוח בהליך פלילי.

• מקור ההכנסות חוקי

כל ההכנסות המדווחות צריכות להיות ממקור חוקי. הכנסות מהשכרת דירות, משלח יד, עסקים בחו”ל ואחרים שפועלים על פי חוק למעט הדיווח, יתאימו לתהליך.

תהליך גילוי מרצון

גילוי מרצון אומר בפשטות: “תנו לנו את כל המידע על הכנסותיכם מהשנים האחרונות או שאנחנו נגלה בעצמנו”. התהליך יכול להתבצע בשני מסלולים, הרגיל והמסלול האנונימי. המסלול הרגיל כולל פניה אל הרשות ובקשה לבצע את הגילוי. אם אין תהליכים מול המצהיר, אם הוא לא פנה בעבר לרשות לבצע גילוי מרצון והרשות אישרה אותו אפשר יהיה להתחיל בגילוי המידע.

בעבר היה קיים גם תהליך אנונימי מאפשר לבעלי ההכנסות לנהל משא ומתן מול רשות המיסים באמצעות גורם שלישי וזאת כדי לדעת מה צפי התשלומים. תהליך זה אינו קיים כרגע אך מותר ומומלץ להתייעץ עם מומחים ולשם כך אנו ברוזנבלט עומדים לרשותכם.

הדרך הנכונה לצאת לדרך

לפני היציאה לדרך תמיד כדאי להתייעץ עם גורם מנוסה שמכיר את הנוהל היטב. כדאי לדעת כי רשות המיסים מעוניינת לראות את כלל הכספים וההכנסות. אתם מעוניינים לחשוף את המידע ולשלם את המס הנמוך ביותר, בצורה הוגנת ובלי לחשוף את עצמכם להליך פלילי. לפני שתפנו לרשות המיסים נציע להיפגש, לבחון את המצב הנוכחי שלכם ולפנות בצורה מקצועית לגורמים הרלוונטיים.

בתהליך גילוי מרצון תצטרכו לחשוף פרטים רבים על ההכנסות שלכם ויכול להיות שיהיו חסרים לכם מסמכים או מידע. אתם לא רוצים להתמודד עם זה לבד ובסופו של דבר לשלם יותר מכפי שאתם אמורים. אנחנו נדאג לאסוף אתכם את החומר, לתת לכם את המידע הרלוונטי בכל שלב ונתנהל עבורכם מול הרשויות כדי שתוכלו להתחיל בגילוי ותבצעו אותו על הצד הטוב ביותר עבורכם.

הייתה לכם הכנסה שלא הצהרתם עליה? אתם רוצים לבדוק אם הליך גילוי מרצון יכול לשרת אתכם? אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו ולגלות כיצד נוכל לייצג אתכם בדרך הטובה ביותר.